Acces la apă potabilă

Apa este principala sursă a vieții, însă în jur de 500 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă în întreaga lume și alte 1,6 milioane mor anual pentru că nu au acces la apă.

Cantitatea de apă dulce e limitată pe pământ iar calitatea sa este supusă unor presiuni constante. E important să păstrăm calitatea apei dulci ca sursă de apă potabilă și pentru producerea de alimente.

Pentru a combate această problemă, în urma unor ani întregi de cercetare am dezvoltat un sistem de filtrare care permite să producem apă potabilă pornind de la orice sursă de apă dulce.

Sistemul SOWAT© (System Open Water Advanced Technology) oprește particule, polen, paraziții, bacteriile și chiar virușii. De asemenea, sunt eliminați poluanții organici și coloizii minerali.

Mineralele indispensabile pentru organismul uman sunt păstrate.

Conform OMS (Organizația Mondială a Sănătății), accesul la apă potabilă în situații de urgență trebuie să fie de cel puțin 20 litri per capita pe zi. Sistemul SOWAT© are capacitatea de a produce între 25 m3 și 100 m3 de apă potabilă pe zi, ceea ce reprezintă apă potabilă pentru 500 până la 5.000 de persoane.

SOWAT

Este nou sosit pe piață și are deja cel mai bun raport calitate-preț: sistemul SOWAT, dezvoltat de către o echipă europeană de cercetători, farmaciști și specialiști în situații de criză umanitară.

Folosind o tehnologie de vârf și având o formă inedită, sistemul propune ultima soluție adaptată la situații de criză (tabere de refugiați, crize naturale). Acesta produce o apă perfect potabilă, pornind de la orice sursă de apă dulce, pentru 500 până la 5000 de persoane.

SOWAT este singura tehnologie care permite obținerea unei ape potabile curate (fără viruși sau bacterii), ce nu conține materialul genetic al celulelor bacteriene (problemă ce apare la tratarea cu ultra-violete), însă păstrează mineralele (ceea ce nu se întâmplă la procedura de tratare prin osmoză inversă, care reține toate mineralele și produce apă distilată).

Constituit din elemente conforme cu normele NSF/ANSI 61 (Componentele rețelei de apă potabilă – efecte asupra sănătății), cu atestatul ACS (Atestat de Conformitate Sanitară) obținut, sistemul a fost validat de către Institutul de Filtrare și de Tehnici Separative (IFTS) și beneficiază de normele ISO 9001 și CE.

Galerie

Proiecte


Partners

Contact

24A Litovoi Voda Street

Sibiu, Romania

phone : +40 369 452 292

e-mail: